WERKWIJZE

VOOR JULLIE TROUWDAG

Na het eerste contact via email, vind ik het belangrijk om elkaar te ontmoeten. Ook al klinkt het afgezaagd, er moet toch echt een ‘klik’ zijn. Ik loop immers de hele trouwdag met jullie mee en ben de hele tijd in de buurt. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we jullie wensen en de dagplanning. Samen kiezen wij het reportagepakket dat het beste bij jullie past. Als jullie voor mij kiezen, stel ik een overeenkomst op die jullie ondertekenen. Vanaf dat moment staat jullie dag vast in mijn agenda. Een paar weken voor de bruiloft neem ik nog een keer contact op omdat er vaak wel iets verandert in de plannen. Ook ga ik informeren bij de ceremoniemeester(s) zodat ik ook het ’verborgen programma’ ken. Zo ben ik goed voorbereid op alle fotomomenten die zich zullen voordoen.

“In de aanloop naar de trouwdag toe hebben we veel gehad aan de input en flexibiliteit van Henk.”

OP DE GROTE DAG

Op de trouwdag ga ik op tijd naar de bruid zodat ik mooie foto’s kan maken van de make-up, styling en het aantrekken van de jurk. Samen met de moeder, zussen of beste vriendinnen van de bruid, momenten om niet te missen. Als de bruidegom zich op hetzelfde adres (of in de buurt) voorbereidt, ga ik daar ook even langs. Het volgende speciale fotomoment is uiteraard de ‘first-look’, de eerste keer dat de bruidegom zijn bruid op haar allermooist mag zien. Een emotioneel moment, zelfs voor de doorgewinterde bruidsfotograaf.

Afhankelijk van de dagplanning gaan we daarna op pad voor de fotosessie om gedurende 1 à 2 uur de mooiste foto’s te maken. Ik zoek geschikte plekjes en geef af en toe een kleine aanwijzing.

Tijdens de ceremonie gedraag ik mij ‘onzichtbaar’. Niet omdat ik achterin de zaal of kerk ga staan en met een telelens alles probeer te vast te leggen. Ik ben onopvallend heel dicht bij jullie in de buurt om alle mooie momenten en emoties te pakken. Vaak hoor ik van bruidsparen: “wij hebben je helemaal niet gezien, hoe heb je dit moment kunnen vangen?”

Tijdens de receptie en het feest meng ik mijzelf onder de gasten. Ik blijf continue alert en registreer leuke momenten en emoties die jullie op de dag zelf mogelijk ontgaan. Als de tijd het toelaat, fotografeer ik op het feest in ieder geval jullie openingsdans. Mogelijk weet je uit eigen ervaring dat het lastig is om ’s avonds te fotograferen. Maar het kan wel degelijk. Ik heb de juiste apparatuur om mooie, scherpe, sfeerfoto’s maken, zelfs in het donker.

NA JULLIE TROUWDAG

Direct als ik thuis kom, maak ik een back-up van alle foto’s die ik heb gemaakt. Zekerheid voor alles! De volgende dagen maak ik een eerste selectie van de mooiste momenten van de dag, bewerk deze foto’s en publiceer een ’sneak-preview’.

In de weken na de bruiloft ga ik aan de slag met de selectie van de mooiste beelden. Van alle foto’s die ik heb gemaakt, selecteer ik er 250 tot 400 die ik ga bewerken in mijn stijl. Zodra de selectie en de bewerking klaar is, zet ik de foto’s online in een beveiligde foto gallery. Per foto kunnen jullie daar aangeven of hij in het trouwalbum moet komen. Daarna ga ik aan de slag om een design te maken voor jullie album. Na een review van het design en jullie goedkeuring, bestel ik het album.