De beste tips voor de mooiste trouwfoto’s

De mooiste dag van je leven, die moet ook mooi op de foto worden gezet. Wat kun je in de voorbereiding allemaal doen om ervoor te zorgen dat Julie trouwfoto’s te gek worden. Hieronder vind je een aantal tips voor de mooiste trouwfoto’s!

Zorg voor een goede klik met jullie bruidsfotograaf

Het klinkt misschien afgezaagd, maar het is wel waar. De bruidsfotograaf is een groot deel van jullie dag aanwezig. Hij is continue in de buurt om geen moment te missen. Het is daarom belangrijk dat je goed met hem kunt opschieten. Hoe beter de klik is met de bruidsfotograaf, hoe mooier en spontaner de foto’s worden. Neem de tijd om elkaar te leren kennen in een kennismakingsgesprek. Als je het leuk vindt, kun je hier alvast iets meer te weten komen over mij.

Probeer de camera te vergeten

Als je je steeds bewust bent van de aanwezigheid van de fotograaf, ben je waarschijnlijk geneigd om steeds je mooiste lach op te zetten. Op deze manier lukt het jullie fotograaf niet om spontane momenten en echte emoties te vangen en zien alle foto’s er geposeerd uit.

Negeer de fotograaf maar, dan krijg je de beste en mooiste foto’s. Je zult zien dat gedurende de dag de fotograaf steeds minder zichtbaar wordt omdat je aan zijn aanwezigheid gaat wennen.

Trouwfotografie Parel van Zuilen Utrecht | Sofie en Remy oktober 2015 | Bruiloft

Je hoeft geen fotomodel te zijn

Waarschijnlijk ben je geen fotomodel. Sterker nog, je trouwdag misschien wel de eerste keer dat er zo veel foto’s van jou worden gemaakt. Een goede fotograaf weet dat ook en zal je op je gemak stellen en aanwijzingen geven, waardoor jij prachtig op de foto komt. Om alvast te wennen aan de camera en de fotograaf, laten veel stellen een loveshoot of pre-weddingshoot maken. De foto’s van een loveshoot kun je goed gebruiken voor de trouwkaart of de “Save the Date”.

Loveshoot Maximapark Utrecht hou me vast brug

Neem de tijd, ook voor de foto’s

Zorg ervoor dat je in de dagplanning voldoende tijd reserveert voor de fotoshoot en andere fotomomenten. Overleg met de fotograaf hoeveel tijd hij nodig heeft om een mooie reportage te kunnen maken. Houd ook rekening met de reistijd van en naar de fotolocatie.

Neem zelf ook de tijd. Bijvoorbeeld tijdens de ceremonie bij het uitwisselen van de ringen of mij de kus. Waarschijnlijk ben je toch wat zenuwachtig en doe je alles sneller dan normaal. Doe rustig aan en kijk af en toe je partner aan en richt je blik ook eens naar je gasten. Zo heeft de fotograaf meer tijd om momenten te vangen en mooie foto’s te maken.
Wil je groepsfoto’s, maak dan een lijstje met de mensen die je graag bij elkaar op de foto wilt hebben. Geef dit lijstje ook aan de ceremoniemeesters, zij kunnen de fotograaf helpen om alle mensen bij elkaar te krijgen op het juiste moment.

Andere lijstjes zijn niet nodig, je kunt vertrouwen op de ervaring van jullie fotograaf. Een ervaren fotograaf weet echt wel hoe het werkt op een trouwdag en heeft een oog voor het ‘vangen’ van de juiste momenten.

Bruidsfotograaf Kapel de Commanderije van Sint-Jan Montfoort

Zorg dat de ceremoniemeesters alles weten

Het is leuk om een verrassing te hebben voor je gasten. Kom je per boot aan op de locatie, heb je een bijzondere openingsdans ingestudeerd of heb je andere verassingen voor je gasten? Zorg ervoor dat je ceremoniemeesters alles weten zodat zij de fotograaf kunnen informeren wat er gaat komen.

Trouwfotografie Parel van Zuilen Utrecht | Sofie en Remy oktober 2015 | Bruiloft

Weer of geen weer, laat het je dag niet verpesten

Of je nu hartje zomer trouwt of midden in de herfst, er is altijd een kleine kans dat het regent op jullie trouwdag. Als je de ceremonie in de open lucht houdt, check dan bij de trouwlocatie wat ze kunnen doen in geval van regen. Hebben ze tenten die ze kunnen opzetten of is er een zaal waar je naar uit kunt wijken.

Regen tijdens de fotoshoot, is dat erg? Nee natuurlijk niet. Het weer op de trouwdag hoort er gewoon bij en is onderdeel van jullie dag. Je kunt even wachten tot de bui overwaait, maar er ook vol voor gaan. Koop een paar mooie paraplu’s en misschien ook leuke regenlaarzen en betrek het weer in de trouwfoto’s. Een creatieve fotograaf weet daar schitterende plaatjes van te maken. Laat het weer in ieder geval je humeur niet verpesten.

Trash the Dress. Wil je helemaal losgaan, ga dan aan het einde van de dag vol de regen in maak je jurk lekker vies. Dit levert vaak hele spectaculaire foto’s op. Uiteraard kan dat ook in een aparte “Trash the Dress” fotoshoot.

Heb je nu echt een hekel aan regen, zorg dan voor een plan B: een binnen locatie voor de fotoshoot. Dat kan de trouwlocatie zelf zijn, maar ook een museum, een oude fabriek of misschien een tuinderskas. Controleer op tijd de beschikbaarheid van de locatie en maak een reservering. Check ook of er kosten aan verbonden zijn.

Bruidsschoenen Bruidsfotografie Utrecht Parel van Zuiilen

De locatie

Stem af met de locatie wat er wel en niet mag. Veel locaties hebben restricties met betrekking tot het strooien van confetti, bloemblaadjes of rijst. Ook voor de fotograaf zijn er soms restricties. Zo mag niet overal gefotografeerd worden bijvoorbeeld in sommige kerken. In musea en kastelen mag de fotograaf soms geen flits gebruiken i.v.m. oude schilderijen. Voor een professioneel fotograaf meestal geen probleem, maar wel handig als hij het van tevoren weet.

Let ook eens op de fotomogelijkheden bij het kiezen van een locatie. Kun je in en rond de locatie een mooie fotoreportage maken of moet je daarvoor ergens anders heen. Wil je graag een industriële fotoreportage of een super-romantische fotoshoot bij een kasteel.

Bruiloft bloemblaadjes strooien trouwreportage trouwlocatie kasteel montoort

Unplugged wedding

Vraag alsjeblieft aan je gasten om tijdens de ceremonie niet te fotograferen of te filmen. Je hebt een professioneel fotograaf ingehuurd om prachtige foto’s te maken. Het is verschrikkelijk zonde als hij wordt gehinderd door gasten die met hun telefoon of iPad in zijn beeld staan en hij daardoor belangrijke momenten mist.

Unplugged weddings zijn hot. Wil jij ook unplugged trouwen, bespreek dit met de trouwambtenaar. De trouwambtenaar wil heel graag, aan het begin van de ceremonie, aan de gasten vragen geen foto’s te maken.  Jullie gasten zullen, zonder afleiding van telefoon of camera, ook veel meer kunnen genieten van het moment.

Unplugged wedding bruiloft

Het trouwalbum, een familiedocument

Het trouwalbum is het enige tastbare dat je overhoudt van jullie trouwdag. Je jurk hangt in de kast. Je schoenen draag je niet meer. Het eten en drinken is op. Het trouwalbum blijft voor altijd. Voor jezelf en je partner, of later voor je kinderen en kleinkinderen. Een prachtig familiedocument met foto’s vol mooie momenten en emoties.

Een trouwalbum is een prachtige manier om deze onvergetelijke gebeurtenis een waardig plekje te geven. Het is de kers op de taart, de bekroning op jullie huwelijk. De foto’s nemen jullie stap-voor-stap mee door de meest bijzondere momenten van jullie trouwdag, van het aankleden tot het ja-woord. Het is de perfecte manier om alle sublieme en subtiele details van de dag te onthouden.

Veel professionele bruidsfotografen hebben aantrekkelijke kortingen als je een pakket afneemt inclusief trouwalbum. Kies je direct een pakket inclusief een trouwalbum, ben je voordeliger uit dan wanneer je later een trouwalbum wilt bestellen.

Luxe trouwalbum